Langspeelplaten

In het moderne tijdsgewricht moet de mens snel ter zake komen. Want het publiek heeft er hete geen geduld niet meer voor. Een intro van twee minuten om je in de stemming voor het couplet te brengen? Beginnen met een atonale gitaarsolo of het geluid van baltsende Afrikaanse zwaluwen? Leuk hoor, maar verwacht dan niet dat iemand straks het einde kan nazingen. Want bij het bekijken of beluisteren van een video- of audiofragment is na een minuut slechts 65% van het publiek vertrokken. Na een minuut! Afgerond toch al snel bijna de helft! Je moet to the point komen en snel wat. Geen voorspel. Maar hup, erop, klaarkomen en door.

En dat is best zonde. Een langspeelplaat heet niet voor niets langspeelplaat. Daarom viert Proper Radio in de uitzending het lange lied. Met als gevolg dat er weinig ruimte meer is voor de zo geroemde rubrieken. En zo is het altijd wat.

MAANDAG 17 mei om 20:00

Proper Sr. meets Neel – aflevering 4: Chou-fleur au Paris

In de vierde aflevering van Proper Sr. meets Neel gaan de gesprekken weer alle kanten op. Want wat is in hemelsnaam het verband tussen Nick Cave en Sjef van Oekel. Of Jimmy Lunceford en James White & the Blacks? Dat weet u nog niet, maar na het beluisteren van Proper Sr. meets Neel dus wel.

En dan dit: veel mensen vragen: kan ik de uitzending ook ergens on demand terugluisteren? Het antwoord op die vraag is: nee, voorlopig niet. Proper Radio heeft uitsluitend een licentie voor het streamen van radio. U zul dus zelf de wekker moeten zetten en luisteren op een van deze momenten:

WOENSDAG 19 mei om 17:00

AkaBOEM: Van Alfa t/m Delta

En dan dit: uw State of Mind Provider Wim Janssen geconstateerd dat u onvoldoende in uw flow of zone zit. En u bent ook niet ontspannen en daardoor bent u niet alert. En u begrijpt: dat kan beter. Daarom heeft uw State of Mind provider een vierdelige training samengesteld die u moet luisteren, want om tot grote hoogte te stijgen moet u eerst door diepe dalen gaan. Zo gaat dat met alfa-, bèta-, gamma- en delta-golven. En weet u? Zonder golven is er helemaal geen muziek.

Luistert dus allen:

DINSDAG 18 mei om 20:00 en 23:00: ALFA en BETA

DONDERDAG 20 mei om 20:00 en 23:00: GAMMA en DELTA

The Classics

In The Classics deze week weer twee complete werken:

Zaterdag 22 mei 14:00 – Stream van Music Progressive Quartet

Zondag 28 mei 14:00 – Mendelssohn – Bruch uitgevoerd door Kyung Wha Chung

Deel deze pagina