Under the bridge / Op koers met Fela P. en het afscheid van Tina – S02E14

Deze week neemt Fela P. plaats achter de presentatiedesk. Want verschil moet er zijn. Bovendien heeft Professor P last van bezigheden elders. En mag het ook een keer? Want nauwelijks was een nieuwe website geconcipieerd voor de goede zaak, het espresso-apparaat gerepareerd en het houthok in de verf gezet. Nog maar juist was de deur gesloten, de wijk genomen en het bit schoon gespogen. Ternauwernood nog net veilig door rood gereden op een fiets zonder remmen, een sok met een gat, zalf voor de blaren, schurft en mijt. Toneel! Feit of fictie. Vriendelijk bedankt, zal ik wat voor je meenemen van de bakker?

Zwam en slachtafval in een netje. Een spa-fles zonder prik. Een dictator met een verbandje om zijn hand. Verdenkingen en verdachtmakingen. Een driejarige die verdween en veranderde in een klein symbool. Een veroverde stad waar geen huizen meer staan. En een door droogte geteisterd gebied dat zich laat overstromen, want het is te nat omdat het te droog is. Het water kan niet weg omdat zoveel lege ruimte in de bodem zit. Je weet dat klopt, maar hoe langer je erover nadenkt, des te vager het wordt. Maar dat komt misschien omdat je bril beslaat. Of omdat je te lang naar Talking Heads hebt geluisterd.

Dames en heren, laat ons niet langer zeuren maar liever luisteren naar Fela P. – Master of Arts, Martial of Arts – want misschien dat zij wel weet waar u het over heeft.

Met muziek van onder andere: Pussy Riot, The Stranglers, Wet Leg, Barbara Pravi, Nu Genua, Charlotte Adigéry, Rancid. En intussen doen Professor P en The Dynamite D. verslag vanaf de IJ-promenade in Amsterdam. En als klap op de vuurpijl Dr San Proper met een remix van zijn track Speakers Go Pop

Deel deze pagina

Scroll naar boven