Buikie Rond #6 – Tomatensoep – S02E06

De tomaat is niet van gisteren. Als je een tomaat eet, kauw je op duizenden jaren geschiedenis. Tomaten hebben hun oorsprong in het Andesgebergte en zijn eigenlijk bessen. Waarmee maar weer eens wordt bewezen dat het verschil tussen groente en fruit altijd ingewikkeld en zelden zonneklaar is.

En wie soep zegt, zegt Warhol. En het grappige is dat Warhol echt van Campbell’s Soup hield. Campbell’s deed hem denken aan zijn moeder. En mensen die bij hem kwamen eten, kregen het vaak geserveerd. De meesten dachten dat het een grap was. Maar dat was het niet. Warhol hield echt van soep. Maar het een sluit het ander niet uit, natuurlijk. Luister maar naar Proper Sr. & Neel.

Met muziek van Las Ketchup, DJ Shadow, Mogwai, The Tune Wranglers, Ry Cooder en Dhafer Youssef

Deel deze pagina

Scroll naar boven