De huidhonger van Abramovic #S03E04

Het glijdt vlot naar binnen en gedijt in vochtige ruimten. Schimmel! Gisten! Paddenstoelen! Zonder hen geen kaas, bier of kabouters. Nou ja, die kabouters horen er misschien niet bij maar je moet wat. Met je zelf geweven linnen overhemd dat schuurt in de nek, met je zadelpijn en rammelende vrachtjes in je kratje. Snorretjes! Kleptomanieren! Schuurpapier in je wielerbroek. Is de Waalse Pijl al uit de boog geschoten? Met ja billen over het asfalt raspen of een rasp langs je vingers halen om ook dat laatste restje Gran Padano over je pasta te kunnen strooien. Eet smakelijk!

Een idioot besloot in jaar tijd van Zuid-Afrika naar TunesiĆ« te lopen en gekken beweren dat het een prestatie van formaat was, want zonder stokken. Hij had pijn in zijn rug en ruzie over een visum want anders was het hem in 240 dagen gelukt. Zegt hij, maar dat is misschien grootspraak. The Dynamite D weet daar ongetwijfeld meer over, want hij deed een cursus Nordic Walking voor beginnende senioren. Of seniore beginners, daar wil ik vanaf wezen. Hierover zal hij in de aankomende uitzending van Proper Radio van alles uit de doeken doen. Is het niet in woord, dan toch in geest. En anders zijn er altijd nog de kunstige bespiegelingen van Hannelore van Kinsbergen en wetenswaardigheden van Fela P – Master of Arts, Martial of Arts. En muziek! Voor u, luisteraars, want daar doen we het voor.

Wat is het verband tussen Marina Abramovic en het Theater van de Wreedheid? Is Finland een uitloper van Rusland? Hoe noemen ze Nordic Walking in het poolgebied? Wat is een bes? Waar ligt het Stedelijk? Van wie is Tutu nou eigenlijk? Wie is Christian Scott? Met muziek van onder andere Nabou Clearhout, Hole, Tom Waits, Chief Xian aTunde Adjuah, Ozoyo en John Ghost.

Luister daarom naar Proper Radio – Het is een jazzeditie, maar dat is minder zwaar dan het klinkt.

Genoemde link in de uitzending: https://proper.radio/661853bf

Deel deze pagina

Scroll naar boven