Hyper-hypo

Toen ik op mijn stalen ros door de polder gleed en constateerde dat de koeien het nog immer te koud vinden om het groen uitgeslagen industrieterrein dat grasland heet te betreden, en hoewel zich nog eenvoudig een vlies van ijskristallen op het stilstaand water vormt, laten de meerkoeten en andere drijfsijzen zich er tezelfdertijd niet van weerhouden een gammel nest samen te stellen uit de bergen plastic soep, zwerfafval en andere rommel.

Op dat moment dus, terwijl de koude wind zich een weg baande door mijn versleten winterjas waaraan twee knopen mankeren, toen dacht ik aan de muziek die Eric Dolphy nooit gemaakt heeft omdat de dienstdoende arts in Berlijn diens diabetes-hypo of -hyper van dezelfde aard aanzag voor de gevolgen van middelengebruik, terwijl Dolphy geheelonthouder was. Had deze arts verder gekeken dan zijn bevooroordeelde neus langs was, wie weet met welke wonderlijk composities deze grootmeester van de basklarinet ons dan nog om de oren had geslagen.

De winter is voorbij en de permafrost is al jaren niet meer. Toch de lente heeft zich nog niet gemeld. Maar niet getreurd!

Vanavond bij Proper Radio:

 • Terugblikken op Muziek, met het nummer Hot Poop van The Mothers
 • Kruis en Kruin, waarin Petra en Suus het aangeharkte leven bespreken
 • 365 redenen waarom u te dik bent

Maar ook:

 • Eric Dolphy
 • Little Axe
 • All India Radio
 • Beck

Dit alles op MAANDAG op 20:00

AkaBOEM gaat Mach 2

Het enthousiasme van uw State of Mind Provider Wim Janssen is dermate groot dat we de komende tijd extra ruimte maken akaBOEM. Deze week staat in het teken van Wave ‘n Blues

DINSDAG 20:00 (met herhaling om 23:00) met onder andere:

 • Fantastic Negrito
 • Randy Newman
 • The Raconteurs
 • The Dining Rooms

DONDERDAG 20:00 (met herhaling om 23:00) met onder andere:

 • Gonjasufi
 • Jan Hammer
 • Patti Smith
 • LTJ Bukem

Aanpassingen programmering

Omdat we toch bezig waren om de programmering te tweaken, hebben we we ook een aantal aanpassingen doorgevoerd op de programmering in het weekend. Mensen staan wat later op, dus kan het ‘Wake up, you sleepy head’-blok ook maar beter wat langer doorlopen. En dan gaat alles schuiven. Maar belangrijker is het experiment dat we doen met de klassieke muziek. Niet iedereen is altijd even gecharmeerd van de het random husselen van fragmenten van klassieke muziek. Daarom een experiment:

 • ZATERDAG 14:00:  Liederen van  Magdalena Kozená
 • ZONDAG 14:00:  Pli Selon Pli van Pierre Boulez

Deel deze pagina