The Locomotion/De waarheid op de snijtafel – S02E16

Het is zomer en de uittocht is daar. En masse trekken Europeanen zuidwaarts op zoek naar zon, zee, drank en seks. Maar er is ook een tegenstroom, die juist naar het noorden wil. Het noorden is het beloofde land, waar goud, mirre en wierook in overvloed zijn. Waar de ambrozijn in trage stromen van de heuvels glijdt. Geef ze eens ongelijk, deze heilzoekers. Want zelfs als maar een fractie van de verhalen waar blijkt, dan is het beter weg te rotten in een vergane vinexwijk vol betonrot en verkleurde plastic kozijnen dan te verkommeren in het thuisland, waar het water weg is, corruptie gemeengoed is, geweld de norm is en haat, angst en pijn over elkaar heen buitelen in een poging de overhand te krijgen.

Het zijn zomaar wat gedachten die voorbij schieten als je uit het raam staart tijdens een rit met de Trans Europa Express op weg naar een obscure kliniek om een orgaan te verkopen omdat de woekerprijzen die de mensensmokkelaar rekent voor drie weken Côte d’Azur anders niet op te brengen zijn. Wist u trouwens, dat de Trans Europa Express, net als de Volkswagenbus, een Nederlandse vinding is? Wat maar weer eens bewijst dat de invloed van de Nederlander op het Duitse niet moet worden onderschat.

Lieve lezers, dit is voorlopig de laatste aflevering van Proper Radio. Want het zomerreces dringt zich op en een alles transformerende operatie die zicht aan. Daarover vertellen wij u meer in het najaar als wij herboren en weer fris zijn. Comme neuf, zoals buurman Raymond placht te zeggen.

In deze aflevering

De Proper Radio-redactie is op vakantie, maar neemt de luisteraar gewoon mee. Zodoende doen wij verslag vanuit de trein naar Zuid Europa, praten wij over inclusiviteit, de nieuwe film van Wes Anderson, het schaamhaar van Madonna, en de Trans Europa Express.

Met muziek van onder andere Lenny Kravitz, Talking Heads, Burning Spear, Johanna Beyer, The Gorillaz en The Butthole Surfers

Genoemde link naar de Summer Tour: https://is.gd/LfJroG
Uitleg over Proper Radio de Podcast: https://is.gd/rzApRd

Deel deze pagina

Scroll naar boven