Stop Making Sense/De revolutie is aanstaande – S02E17

Opeens is alles anders. Het wordt weer vroeger donker – en ook steeds sneller laat, om het maar eens met De Dijk te zeggen. Woestijnfeesten met een modderpoel in plaats van een stofstorm. Verhuizingen. Nieuw elan. Fruit. En natuurlijk de nieuwe gezichten in de politiek. En hoewel Mona Keijzer natuurlijk moeilijk nieuw te noemen is, zijn we toch blij dat zij als premier straks eindelijk echt werk zal maken van het bel-me-niet-register. Hopelijk kan ze dan ook werk maken van al die stomvervelende appjes van vermeende kinderen die geld nodig hebben voor een nieuwe telefoon want dat aanhoudend
gedrein is ook stomvervelend.

Overigens! Wij vragen ons af hoe houdbaar de kaas nog is. Is ons nationale product nog wel houdbaar of de uiterste houdbaarheidsdatum wel verstreken? Want ga maar na. Ten eerste is sterkt bewerkt voedsel in de ban gedaan. En hoewel kaas weliswaar gemaakt is van melk, heeft het er toch weinig meer mee van doen. Met andere woorden: het is bewerkt en niet zo’n beetje ook. But what’s more, voor een kilo kaas is ongeveer 10 liter koeienmelk nodig. En aangezien bij de productie van een liter melk 3,2 kilo CO2-uitstoot vrijkomt in de vorm van enorme winden en we dan nog niet eens zijn begonnen over de milieu-impact van de rest van het productieproces of het feit dat er schattige kalfjes geslacht worden voor de winning van stremsel – hoewel dat laatste natuurlijk juist weer wel goed is het klimaat – kunnen we rustig stellen dat kaas gewoon helemaal niet okay is.

Maar ja, je moet toch wat eten. Want wie uitsluitend zand eet, is geen lang leven beschoren. En laat daar nu juist de oplossingen van het probleem in besloten liggen. Lang leve dode kalveren en zandeters.

Over deze uitzending

Proper Radio is terug van vakantie en klaar voor de tweede helft van het seizoen. Of tenminste: een deel van Proper Radio is terug, want veel mensen verblijven nog elders, wat niet moet worden verward met een functie elders. Hoewel dat misschien juist weer wel geldt voor The Dynamite D. Desondanks: in deze aflevering onder andere: de re-release van de Talking Heads-film Stop Making Sense. En waarom de Talking Heads-reünie nog niet aanstaande is. We luisteren naar het geluid in een goot te Parijs en in Platen met een Kras draait een professor P een oude plaat van The Coasters. Verder met muziek van onder anderen: Johnny Guitar Watson, Janelle Monae, Eddie C. Deichkind en Mary Jane Hooper.

Genoemde link in de uitzending: https://is.gd/xxUpm7

Deel deze pagina

Scroll naar boven