Buikie Rond #1 – Haas – S02E03 / De terugkeer van Proper Sr en Neel

Het borrelde al een tijdje, zogezegd. Er pruttelde iets. Er stond al geruime tijd iets te sudderen. Zo ruim dat het godswonder mag heten dat de boel nog niet is drooggekookt. Maar ja. De zomer. De galsteen-operatie. Een nieuw te schrijven boek (waarover later meer). Toneel (waarover ook later meer). Het leven. En de dood. Er kwam nogal wat tussen.

Maar niet getreurd! Proper Sr. en Neel zijn terug. En niet met hun show Proper Sr. meets Neel – waarvan alle afleveringen te vinden zijn in ons onvolprezen archief – maar met een nieuw programma getiteld Buikie Rond, Zo Heet Het Paard, waarin zij een lans breken voor de eerlijke maaltijd. Dus geen parfait van geitenogen-schuim met gebreide zeekraal en een verstuiver van knoflookparfum. Maar echt eten. Bloemkool! Lever! Rundertong! Allerhande kolen! Rogier’s fameuze gehaktballen waarvoor de mensen in het holst van de nacht uit Slowakije gereden komen en die voorkomen dat je na het drinken van een fles whiskey naakt op het balkon staat over te geven.

Eh. We dwalen af.

Buikie Rond, Zo Heet Het Paard dus. Waarvan de titel zal worden verklaard in de eerste aflevering die Proper Sr en Neel zullenwijden aan de bereiding van een zelf geschoten haas want waar vind je nu nog een poelier?

Buikie rond, zo heet het paard. Waarin Neel uitlegt aan Proper Sr hoe je een al dan niet zelf geschoten haas bereid. Met muziek van Art Garfunkel, Stromae, Kate Bush en Jan Luley.

Deel deze pagina

Scroll naar boven