Buikie Rond #3 – Bruine bonen – S02E04

Proper Sr. & Neel onderzoeken de klassiek Nederlandse kijken en stuiten daarbij op Bruine Bonen. Een eenvoudig doch voedzaam maal. Met muziek van Moloko in een remix van Fila Brazillia, The Red Garland Trio met Coleman Hawkins, Mad Professor, The Turtles en The Jon Spencer Blues Explosion.

Wist u overigens dat de bruine boon misschien wel de meest gegeten boon is in Nederland. Hij bevat veel calcium en ijzer en is bovendien rijk aan eiwitten. Daarom past de bruine boon heel goed binnen een gevarieerd plantaardig aanbod als vervanging van vleesproducten. En, de boon stelt niet veel eisen aan de bodem en is niet gevoelig voor ziekten, waardoor hij niet veel gewasbescherming nodig heeft. Met andere woorden: wie de klimaatverandering en met name het terugdringen daarvan hoog in het vaandel eeft, eet meer bonen.

En dan nog een tip. Mocht u overgaan tot het gebruik van gedroogde bonen (nog gezonder), dan is het belangrijk dat u de bonen twaalf uur laat weken alvorens over te gaan tot verdere bereiding.

Deel deze pagina

Scroll naar boven