Buikie Rond #2 – Tajine – S02E04

Het is weer tijd voor Proper Sr. en Neel met hun nieuwe programma getiteld Buikie Rond, Zo Heet Het Paard, waarin zij een lans breken voor de eerlijke maaltijd. Sappige gehaktballen, romige macaroni met kaas, hartige biefstuk met uien en de beste aardappelpuree. Maar er is ook aandacht voor mediterrane gerechten, zoals de vegetarische tajine met courgette en rijst van deze week.

Wist u overigens dat het de Arabieren waren die de Tajine verzonnen toen ze in de 7e eeuw met het idee kwamen om zoet en zuur te combineren door het gebruik van honing en fruit? Nou, dan weet u het nu.

En dan nog een tip. Mocht u voor deze aflevering overgaan tot de aanschaf van een tajine, weet dan dat het belangrijk is deze eerst 24 uur te weken in alvorens over te gaan tot het daadwerkelijke koken. Anders kan-ie barsten. En dat zou jammer zijn.

Met muziek van The Beatles, James Brown en Oum.

Deel deze pagina

Scroll naar boven